Voorleesnamiddag door the masked readers …

In het kader van de voorleesweek en ons jaarthema ‘Lezen is dromen met je ogen open’, zullen er op twee opeenvolgende vrijdagnamiddagen juffen en meesters gaan voorlezen in een andere klas dan hun eigen klas, zowel in de kleuterschool als in de lagere school.

In de kleuterschool kiest de juf een boek en wordt er onder de leerkrachten lotje getrokken om te weten wie waar gaat lezen.

In de lagere school brengen de kinderen in de loop van de week boeken mee van thuis en kiezen samen met de juf of meester één voorleesboek.
Op de speelplaats vindt er op donderdag een loterij plaats. Alle namen van de klassen en alle namen van de juffen en meesters worden door een onschuldige kinderhand uit een doos getrokken en met elkaar verbonden. Op die manier komt er eens een andere juf of meester voorlezen in de klas. We maken het extra spannend door maar op vrijdagvoormiddag de namen bekend te maken van de voorlezers!

voor meer foto’s zie hier