Vastentijd

Op woensdag 6 maart start de vasten met Aswoensdag.
In de vastentijd gaat onze aandacht naar mensen die het moeilijk hebben over de grenzen heen.
Dit jaar is het thema van de campagne van Broederlijk Delen: ‘Holy Guacamole’.
Guacamole is een gerecht gemaakt van mango’s. Hiermee wil Broederlijk Delen de boeren in Guatemala in de kijker zetten. De boeren lijden er honger. Dit komt omdat de rijken meer dan de helft van alle landbouwgrond bezitten. Dat kan niet en daarom staan de vruchten symbool voor de actie. De figuren dit jaar zijn Kamila en haar opa die de problematiek duidelijk zullen maken aan onze kinderen.
Tijdens deze eerste week stellen we Kamila en de campagne voor aan zowel de kleuters als de kinderen van de lagere school.
Tot aan de paasvakantie wordt er wekelijks verder gewerkt met het verhaal van dit gezin.

We sluiten deze vastentijd af op

• donderdag 4 april met een solidariteitsmaaltijd: alle kinderen eten die middag soep met brood en krijgen ook hier duiding bij
  • vrijdag 5 april met een sponsortocht: zowel de kleuters als de kinderen van de lagere school zullen een afstand stappen. U kunt hen hiervoor sponsoren.
  • De opbrengst van de solidariteitsmaaltijd en van de sponsortocht wordt doorgestort aan Broederlijk Delen.
    Wij danken u alvast voor uw financiële maar ook mentale ondersteuning van onze kinderen.