Nieuwe coronamaatregelen vanaf dinsdag 23 maart

Omwille van de nieuwe maatregelen gelden vanaf dinsdag 23 maart volgende afspraken op onze school:

• Vroegopvang van 8.05 uur tot 8.25 uur
    Wij blijven zowel de kleuters als de kinderen van de lagere school opvangen vanaf 8.05 uur. De kleuters zullen buiten opgevangen worden en niet meer in de gang van de kleuterschool. De kleuters blijven wel langs de gang van de kleuterschool binnenkomen.
  • ‘s Morgens naar de klas
    De kleuters zullen om 8.25 uur naar de klas gaan.
    Omdat we kinderen van verschillende klassen binnen moeten gescheiden houden, blijven de kinderen van de lagere school op de speelplaats tot 8.40 uur. Bij het belsignaal zullen de leerkrachten hun klas komen halen en zal men klas per klas naar binnen gaan.
  • ‘s Middags afhalen kleuters
    We mogen geen ouders meer toelaten in de schoolgebouwen. Daarom zullen de kinderen wachten aan de schuifdeur van de kleuterschool en kunt u daar uw kind ophalen.
  • Eten in de klas – volledig lunchpakket mee
    We worden verplicht om de refter te sluiten. De kinderen zullen met hun juf of meester in hun klas eten. Het is dan ook niet meer te organiseren om soep, melk of water aan te bieden. Daarom vragen we dat de kinderen zowel boterhammen als een drankje meebrengen.
  • Middagpauze lagere school
    Alle kinderen van de lagere school hebben middagpauze van 11.50 uur tot 13.15 uur.
    Om voldoende ruimte te hebben op de speelplaats wordt het eten in shiften verdeeld, nl.
    1ste en 2de leerjaar: van 11.50 uur tot 12.10 uur
    3de en 4de leerjaar: van 12.15 uur tot 12.35 uur
    5de en 6de leerjaar: van 12.40 tot 13.00 uur.
    Van 13.00 uur tot 13.15 uur kunnen we gebruik maken van de kleuterspeelplaats en van de speelplaats van het secundair. Zo zijn de kinderen per graad gespreid over een speelplaats.
  • Einde van de schooldag
    We blijven onze huidige einduren behouden.
    Iedereen komt langs het hekken aan het secretariaat de school binnen, haalt zijn/haar kind(eren) af op de speelplaats en verlaat zo snel mogelijk de school langs het hekken van de lange oprit.
    We vragen met aandrang dat iedereen deze richting respecteert.

ALGEMENE WIJZIGINGEN

• Ouders mogen de schoolgebouwen niet meer betreden. Iedereen zal afscheid moeten nemen aan het hekken van de school.
  • Kinderen brengen volledig lunchpakket (ook drankje) mee.
  • Alle oudergesprekken zullen digitaal of telefonisch doorgaan of verplaatst worden naar een latere datum. De school zal met de betrokken ouders contact opnemen.
  • Kinderen van het 5de en 6de leerjaar zijn verplicht om een mondmasker te dragen, zowel in de klas als op de speelplaats.
    Vanuit de school is gevraagd aan de kinderen van het 3de en 4de leerjaar om ook een mondmasker te dragen.

Tot aan de paasvakantie gaan volgende activiteiten niet meer door:

• schaaklessen op maandagmiddag voor het 2de en 3de leerjaar
  • niveaulezen op dinsdag- en vrijdagvoormiddag voor het 1ste en 2de leerjaar
  • studie op maandag-, dinsdag- en donderdagavond voor het 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar
  • de typles op maandag 29 maart voor de ingeschreven leerlingen

Nog steeds van toepassing
Kinderen die ziektesymptomen hebben dienen thuis te blijven.