Advent in onze school – campagne ‘1 op 5 loopt school op de buitenbaan’

Welzijnszorg zet elk jaar mensen van bij ons die het moeilijk hebben in de kijker.
Dit jaar zijn dit kinderen en luidt de slogan van hun campagne ‘1 op 5 loopt school op de buitenbaan’.
Dit betekent dat 1 op 5 het moeilijk heeft op school om zijn talenten ten volle te ontwikkelen. Dit komt voornamelijk door de startpositie van deze kinderen. Kinderen uit gezinnen in armoede hebben meer kans op slechtere schoolresultaten, op zittenblijven, op schoolmoeheid.
Hebben ze minder talent?
Of moeten ze veel meer afstand afleggen dan kinderen in de binnenbaan?

Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen verder kijken dan hun eigen comfortabele situatie en dat ze zich bewust zijn dat niet alle kinderen opgroeien in de ideale context. Daarom nemen we de kinderen tijdens deze advent mee in verschillende activiteiten.

• Maandag 26 november: kinderen moeten langs een hindernissenparcours de school binnen komen.
  • Maandag 3 december: bezinningsmoment met de kleuters waarbij zij met een verhaal, prenten en een liedje kennis maken met Robbie en zijn situatie.
  • Dinsdag 4 december: startmoment voor alle leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar.
  • Woensdag 5 december: startmoment voor alle leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar.
  • Woensdag 12 december: lanceermoment met hindernissenparcours in Ronsele

Wij plannen ook enkele acties:

• Soep op de stoep: in de Dreef bent u op woensdag 12 december welkom vanaf 11.15 uur voor een tas soep. Elke bijdrage wordt doorgestort aan Welzijnszorg.
  • Inzameling voedselpakketten: tot 17 december mag u voedselpakketten binnen brengen in de kleuterschool. Deze worden op kerstavond door Welzijnsschakels Zomergem verdeeld aan gezinnen van onze eigen gemeente die niet de middelen hebben om een groots kerstfeest te houden.