Jaarthema schooljaar 2020-2021

Dit schooljaar werken we rond ‘LEZEN IS DROMEN MET JE OGEN OPEN’. Uiteraard hebben we ook dit jaar hebben een jaarthemalied.
Met onderstaand filmpje kunt u het beluisteren.

November
In november valt ook de Voorleesweek. Een ideaal moment om het lezen nog meer in de kijker te zetten. Twee opeenvolgende vrijdagnamiddagen zullen de juffen en meesters gaan voorlezen in een andere klas dan hun eigen klas, zowel in de kleuterschool als in de lagere school.
In de kleuterschool kiest de juf een boek.
In de lagere school brengen de kinderen in de loop van de week boeken mee van thuis en kiezen samen het voorleesboek. Op donderdag vindt er op de speelplaats een loterij plaats. Alle namen van de klassen en alle namen van de juffen en meesters worden door een onschuldige kinderhand uit een doos getrokken en met elkaar verbonden. Op die manier komt er eens een andere juf of meester voorlezen in de klas. We maken het extra spannend door maar op vrijdagvoormiddag de namen bekend te maken van de voorlezers!

September – Oktober
Op vrijdag 25 september kwam mevrouw Boekenworm langs in de kleuterschool.
Zij kroop uit een groot boek. Zij houdt van boeken.
Mevrouw Boekenworm vindt het superfijn dat wij ook graag met boeken bezig zijn.
Zij heeft beloofd om dit schooljaar zeker nog eens op bezoek te komen!

In de lagere school kregen alle klassen een wolk om hun dromen van dit schooljaar in te noteren.
Wij dromen van een super tof schooljaar, vele vrienden, gelijke kansen voor iedereen, …
Deze dromen werden aangebracht tijdens de gebedsviering bij de start van het schooljaar.
Voor de voorstelling van het jaarthema moesten alle kinderen noteren hoe zij lezen ervaren.
De meesten doen dit supergraag, sommige doen dit iets minder.