Het coronavirus: enkele tips

UW KIND HEEFT ZORGEN OF VRAGEN
Voor kinderen zijn er 2 platformen waar zij anoniem aan een medewerker hun vragen kunnen stellen of eens hun verhaal doen.

• www.chat.be
    Dit is het chatplatform van het VCLB. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tussen 14 en 21 uur is er steeds een medewerker van het CLB dat de chat bemand. Via vragen helpen zij uw kind een antwoord te vinden op zijn/haar vragen of luisteren zij naar hun verhaal. Alle gesprekken zijn anoniem. Ook als ouder kunt u hier terecht.
  • www.awel.be
    Awel werkt met vrijwilligers die luisteren naar kinderen en jongeren. U kunt hen telefonisch, via chat of via mail bereiken. Ook hier zijn de gesprekken anoniem en helpen de vrijwilligers door te luisteren naar het verhaal van het kind hen te helpen.
    Telefonisch is Awel op het nummer 102 elke dag van 16 tot 22 uur (op woensdag vanaf 14 uur) gratis te bereiken.
    Chatten kan elke dag, behalve op zon- en feestdagen, tussen 18 en 22 uur.

HULP NODIG BIJ DIGITALE VRAGEN
BEEGO is een organisatie die studenten van verschillende hogescholen uitstuurt om digitale problemen bij mensen thuis te verhelpen. Momenteel doen zij geen huisbezoeken meer maar ze ondersteunen wel nog telefonisch.
Heeft u dus een digitaal probleem, neem dan gerust contact op via www.beego.be of telefonisch op het nummer 078/585 400. Deze dienst is gratis.

EEN MOMENT VAN BEZINNING
Heb je even nood aan een moment van bezinning , dan kun je in de kerk van Zomergem (elke dag van 9 tot 18 uur) terecht om in gebed even tot rust te komen. In de kerk van Ronsele kan je tijdens weekend op zaterdag van 14 tot 17 uur en op zondag van 10 tot 17 uur even binnen lopen.

BLIJVEN BEWEGEN
We ontvingen dit interessant aanbod van 4 derdejaarsstudenten LO op Hogeschool Gent (Jarno D’hont, Lander Wevers, Cédric Deceuninck en Sam Vandenabeele). Zij kregen een alternatieve stage-opdracht, nl. kinderen tussen 3 en 12 jaar toch aan het bewegen krijgen terwijl ze thuis zitten.
Zij hebben een samenwerking opgezet met multiskills (https://www.multiskills.be), een Gentse organisatie die sportkampen organiseert.
Dagelijks plaatsen zij bewegingsideeën op Facebook.
De oefeningen zijn zeer laagdrempelig en kunnen in elke woning uitgevoerd worden.
Klik hier om naar hun facebookpagina te gaan en te zien welke oefeningen ze vandaag in petto hebben!

BEN JE AL OP BERENJACHT GEWEEST?
Buitenlucht doet momenteel voor iedereen heel veel deugd. Samen met de kinderen een wandeling maken in de buurt is hiervoor zeker een aanrader. Alleen vinden kinderen wandelen nog al snel saai. Daarom, ga samen met je kinderen op berenjacht!
Via sociale media is er opgeroepen om knuffelberen voor het raam te plaatsen. Tijdens de wandeling krijgen de kinderen de opdracht om de beren te spotten en te tellen. Plezier voor groot én klein gegarandeerd!

HET CLOWNSHUIS ZET DIGITAAL DE DEUREN OPEN
Het clownshuis bestaat 10 jaar en animeert normaal zieke kinderen die thuis verblijven. Nu zetten ze hun deuren digitaal voor iedereen open. Een beetje meer uitleg in beeld vind je via deze linken: het clownshuis blog of het clownshuis vimeo of het clownshuis you tube

DE JEUGDRAAD VAN LIEVEGEM STEEKT DE INWONERS EEN HART ONDER DE RIEM
De jeugdraad van Lievegem wil alle inwoners een hart onder de riem steken. Zij willen een platform creëren met verschillende mogelijkheden aan activiteiten om de jongeren in de komende weken bezig te houden. Elke dag verschijnt er een challenge, er zijn leuke spelletjes, knutselactiviteiten,… Je vindt alles over dit initiatief op JeugdraadLievegem.