Het coronavirus: veelgestelde vragen op onze school

Hieronder vind je het antwoord op enkele veelgestelde vragen.
Heb je toch nog een andere vraag, aarzel niet om deze te sturen naar martinus47.directie@skynet.be

Ik had doorgegeven dat mijn kind niet naar school zou komen. Plots heb ik toch geen opvang meer. Kan ik mijn kind nog naar de noodopvang brengen?
Ja, zeker! Ook al is je kind niet doorgegeven en heb je onverwacht toch geen opvang, je kind kan gerust naar school komen. Je brengt gewoon je kind naar school ‘s morgens of ‘s middags. Wij zijn erop voorzien.

Kan ik mijn kind halve dagen naar de noodopvang brengen?
Ja, dit kan. Je kind kan enkel in de voormiddag of in de namiddag komen.
Komt je kind enkel in de voormiddag, dan kun je het brengen tegen 8.40 uur en om 11.50 uur (op woensdag om 11.25 uur).
Komt je kind enkel in de namiddag, dan breng je je kind tegen 13.15 uur en haal je het op om 16.00 uur (op vrijdag om 15.00 uur).

Welke kinderen mogen naar de noodopvang komen op school?
Alle gezonde kinderen waarvan de ouders aan de slag zijn in een cruciale sector (de lijst van deze sectoren is bepaald door de federale overheid) of kinderen in kwetsbare gezinssituaties. Bij twijfel kan de school een attest vragen ter verantwoording.

Tussen welke uren is er noodopvang op school?
De kinderen kunnen elke morgen vanaf 8.05 uur terecht in de vroegopvang van de school.
Gelieve kleuters nog steeds in de gang af te geven aan de medewerkster van toezicht.
In de voormiddag duurt de noodopvang tot 11.50 uur, op woensdag tot 11.25 uur.
In de namiddag is er noodopvang tot 16.00 uur, op vrijdag tot 15.00 uur.

Waar kan mijn kind naartoe voor en na school?
De buitenschoolse opvang De Vlinder blijft de kinderen opvangen voor en na school. De begeleiding hiervan, het brengen en ophalen gebeurt nog steeds zoals voor deze crisis.

Kan mijn kind ’s middags eten op school?
Er worden geen maaltijden geserveerd op school. Kinderen brengen hun volledig lunchpakket (ook drank) mee. Water zal ’s middags wel aangeboden worden.

Hoe bereik ik de juf of meester van mijn kind?
Leerkrachten die op school zijn om de noodopvang te verzorgen, zijn thuis aan het werk. Zij bezorgen de kinderen materiaal zodat de kinderen met de geziene leerstof bezig blijven, zij werken materialen uit, zij verdiepen zich verder in het ZILL-leerplan,…
Mocht u een vraag hebben voor de juf of de meester van uw kind, dan kunt u hen via e-mail bereiken.
Hieronder vindt u de mailadressen:
Ronsele: ronseleschool@gmail.com

6A: 6A@basisschoolzomergem.be
6B: 6B@basisschoolzomergem.be
6c: 6C@basisschoolzomergem.be

Wat met de typlessen waarvoor ik mijn kind inschreef?
De firma Hanver van de typlessen zal contact opnemen. De lessen zullen online gegeven worden. Voor meer informatie kun je bij hen terecht op info@hanver.be