Het coronavirus: de CoronaMartinusSprokkel

Deze coronatijd is voor iedereen nieuw. We worden voor nieuwe uitdagingen geplaatst, we hebben allemaal onze bezorgdheden, we dragen zorg voor elkaar. We houden u graag op de hoogte van het reilen en zeilen op onze school. Daarom maken we wekelijks een speciale Corona-Martinus-Sprokkel.

Week 29 juni – 30 juni
Dinsdagmiddag start een meer dan welverdiende vakantie voor de kinderen en hun ouders en voor de leerkrachten.
We danken nogmaals iedereen voor alle inspanningen in de voorbije coronatijden. Het was zeker niet evident wat er gevraagd werd van ouders, kinderen en leerkrachten. Toch ging iedereen ervoor!
Een terugblik en de regeling voor de laatste schooldag vindt u in deze 15de editie van de CoronaMartinusSprokkel.
Klik hier om hem te openen.

Week 22 juni – 26 juni
Het einde van het schooljaar komt in zicht. Het zal geen afscheid zijn zoals anders. Hoe we het wel zullen organiseren, leest u in deze nieuwsbrief. Ondertussen blijven wij ouders aanraden om bij het afhalen van de kinderen toch een mondmasker te dragen. Het is immers niet altijd haalbaar om een veilige afstand te bewaren. Klik hier om de nieuwsbrief te openen.

Week 15 juni – 20 juni
De eerste week alle kinderen terug op school voelde als de eerste week van september.
Ondertussen loopt alles vlot dankzij de medewerking van de ouders. U leest de belangrijkste wijzigingen nog eens in deze nieuwsbrief. Klik hier om hem te openen.

Week 8 juni – 12 juni
Eindelijk! Op maandag 8 juni mogen we al onze kinderen terug verwelkomen op school. Iedereen heeft les op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Op woensdag is er enkel noodopvang. Deze herstart gaat niet zonder enkele afspraken. U leest er alles over in onze nieuwsbrief. Klik hier om hem te openen.

Week 2 juni – 5 juni
In deze week blijft op onze school alles doorlopen zoals de vorige weken. Dit betekent concreet dat er noodopvang is voor kleuters en leerlingen van de lagere school. De kinderen van het 1ste, 2de en 6de leerjaar komen in halve klasgroepen naar school op maandag, donderdag of dinsdag, vrijdag. Op woensdag is er voor iedereen noodopvang.
Ondertussen brengen wij alles in orde volgens de opgegeven veiligheidsmaatregelen zodat alle kinderen vanaf maandag 8 juni op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag naar school kunnen komen. Hoe we tot deze beslissing zijn gekomen, leest u in deze nieuwsbrief. Klik hier om hem te openen.

Week 25 mei – 29 mei
In deze week komen de kleuters terug naar de school voor de noodopvang. We kijken ook al uit naar volgend schooljaar en starten met een aantal voorbereidingen. U leest er alles over in deze nieuwe versie van onze nieuwsbrief. Klik hier om hem te lezen.

Week 18 mei – 20 mei
Na een oefendag op vrijdag starten de kinderen van het 1ste, 2de en 6de leerjaar deze week met hun lessen op school. Ze komen in halve klassen 2 dagen per week. Hoe de startdag verliep, leest u in deze nieuwsbrief. Klik hier om hem te openen.

Week 11 mei – 15 mei
Op vrijdag 15 mei starten in de lagere school het 1ste, 2de en 6de leerjaar. Dit zorgt ervoor dat een aantal afspraken moeten gemaakt worden. In deze nieuwsbrief vindt u alvast enkele maatregelen die voor iedereen belangrijk zijn. En voor de mama’s hebben we uiteraard een moederdagwens toegevoegd. U kunt alles nalezen door hier te klikken.

Week 4 mei – 8 mei
Vanaf 4 mei herstarten een aantal bedrijven. Dit betekent dat meer ouders terug aan het werk moeten. Daarom kunnen de kinderen waarvan beide ouders extern moeten gaan werken ook naar de noodopvang komen. Ondertussen hebben wij al de grote lijnen vastgelegd voor de herstart van het 1ste, 2de en 6de leerjaar. U vindt alle informatie door de nieuwsbrief hier te openen.

Week 27 april – 30 april
De overheid besliste om vanaf 15 mei de scholen gedeeltelijk te heropenen. Wat dit concreet betekent voor uw kind, leest u in deze nieuwsbrief. Klik hier om hem te openen.

Week 20 april – 24 april
De overheid heeft beslist om de scholen niet opnieuw te laten starten na de paasvakantie. Er wordt wel opnieuw noodopvang voorzien. De leerkrachten zullen de kinderen verder begeleiden van op afstand en hen ook nieuwe leerstof aanleren.
Klik hier om in onze nieuwsbrief te lezen hoe we dit zullen realiseren.

Paasvakantie 6 april – 17 april
Het is paasvakantie, en toch. Er is weinig vakantiegevoel in deze coronatijden. Van de school komen er even geen opdrachten en taken. Zo kunnen kinderen en ouders even de school loslaten. Wij blijven alles verder opvolgen en blijven bereikbaar. Wij houden u ook tijdens de vakantie op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen.
Klik hier om deze nieuwsbrief te bekijken.

Op het einde van de eerste week van de paasvakantie hebben we nog steeds geen nieuws over hoe het verder gaat na de paasvakantie. Wij zijn wel heel wat aan het voorbereiden. Dit leest u in deze versie van de nieuwsbrief samen met onze paaswens voor u en al wie u dierbaar is.
Klik hier om dit te lezen.

Week 30 maart – 3 april
Wij zijn dankbaar en trots op onze ouders en onze kinderen! Iedereen doet zijn best om er het beste van te maken.
U vindt hier ook hoe u gemakkelijk met de juf of meester of met de school contact kunt opnemen bij vragen, problemen of zorgen.
Klik hier om deze nieuwsbrief te bekijken.

Week 23 maart – 27 maart
In deze editie vindt u de nieuwe richtlijnen.
U kunt deze hier downloaden.